آشنایی با انواع بازیافت پرک پت | بلاگ

آشنایی با انواع بازیافت پرک پت

ساخت وبلاگ
آشنایی با انواع بازیافت پرک پت

پت بازیافتی طلای پلاستیکی در صنعت بازیافت

شما با بطری های پلاستیکی نوشابه، آبمیوه، آب معدنی و... پس از مصرف چه می کنید؟ آیا آنها را در کنار زباله های تر خود قرار می دهید؟ و یا اینکه برای آنها مکان جداگانه ای در نظر گرفته اید و آنها را بازیافت می کنید؟ پت بازیافتی می تواند دوباره بازیافت شده و مورد استفاده قرار گیرد. و حتی می تواند برای چندین نفر از جوانان شغل ایجاد کند! برای آشنایی با چرخه بازیافتی شگفت انگیز این محصولات پلاستیکی در این مقاله با ما همراه باشید.

پت بازیافتی

پت بازیافتی چیست؟

در دنیای شیمی پلی استرها به عنوان عضوی از خانواده ی پلیمرها به شمار می روند. پت یک پلیمر است که از قضا در رسته ی پلی استر ها قرار دارد. نام علمی پت، پلی اتیلن ترفتالات ( PolyEthylene Terephthalate) بوده و از زنجیره های غول پیکر به هم پیوسته تشکیل شده است. پت ها در فرایند تولید، انرژی زیادی استفاده نمی کنند، شفاف و انعطاف پذیرند و در برابر ضربه مقاومند. پت ها سبک هستند به همین دلیل حمل و نقل شان آسان است. این محصول از گاز و رطوبت موجود در نوشیدنی ها به خوبی نگهداری می کند. با تمام این مزایا اما این محصولات به دلیل برگشت ناپذیر بودن باعث افزایش زائدات دفعی می شوند و روز به روز بر حجم زباله های تولیدی می افزایند. اگر بخواهیم راه حلی برای مشکلات مطرح شده بیابیم به بازیافت می رسیم. پت ها قابل بازیافت هستند و حتی می توان با سرمایه گذاری در آنها سود بسیار خوبی نیز به دست آورد.

تاریخچه بطری پت

اولین بطری های پت در صنایع غذایی در دهه ۷۰ میلادی متولد شدند. شرکت Calico Printers Association به عنوان یکی از شرکت های نساجی انگلستان در صده ۱۹ و ۲۰ میلادی توانست مالکیت معنوی ماده پلی استر را به نام خود به ثبت برساند. این ماده که ماده ی اولیه ساخت پت است در آزمایشگاه مجموعه Calico Printers Association ساخته شده است. تولد این ماده انقلاب بزرگی در صنایع غذایی به وجود آورده است. به گونه ای که این ماده توانسته است از سازمان غذا و داروی آمریکا نزدیک به ۳ دهه پیاپی نمره قبولی در ایمنی بگیرد. گفتنی است در تولید این محصول از ماده کم خطر غیر فلزی اکسید آنتیموان استفاده شده است. اکسید آنتیموان یک کاتالیزور است و پیش از این به جای استفاده از این ماده از فلزات سنگین به عنوان کاتالیزور استفاده می شد.

کاربرد های پت بازیافتی

کاربردهای پت بازیافتی

با گسترش بازیافت پت بازیافتی، توجه تولید کنندگان و سرمایه گذاران به استفاده از این ماده، به جای استفاده از مواد تازه و دست اول جلب شده است. از پت بازیافتی به صورت مستقیم و غیر مستقیم در تولید بسیاری از محصولات استفاده می شود. به عنوان مثال تولید پلاستیک های مهندسی با استفاده از پت بازیافتی رونق زیادی دارد. از این ماده همچنین در تولید الیاف پلی استری نیز استفاده می شود. خوب است بدانید از الیاف پلی استری در تولید محصولاتی چون فرش، کیسه خواب، لباس و دیگر محصولات نساجی استفاده می شود. پوشش های غیر خوراکی مانند سبد لباس و یا زباله نیز یکی از محصولات ساخته شده توسط پت بازیافتی است. از پت بازیافتی در ساختن آلیاژ و آمیزه سازی با دیگر رزین های گرمانرم نیز استفاده می شود.

آمیزه های تقویت شده ی پت بازیافتی در ساخت سپر خودرو، ضربه گیر، صفحه کلید کامپیوتر، تجهیزات قایق سواری (نظیر پارو و جلیقه های نجات)، کلاه ایمنی، تسمه نقاله، وسایل ورزشی، وسایل نقلیه سبک و تفریحی و... به کار گرفته می شوند. اگر پت بازیافتی را با پلی کربنات به شکل آلیاژ درآوریم، می توان از این آمیزه در صنایع خودروسازی ( برای ساخت پنل، داشبورد، پوشش های آیینه جلو و کنار خودرو، سپر و...)، تولید ابزار لازم برای تامین انرژی (پوشش های کمپرسورهای هوا، محفظه احتراق، پمپ و...) و تولید کارتریج و تجهیزات مربوط به چاپ استفاده کرد. موارد استفاده از پت بازیافتی تقویت شده با الیاف شیشه نیز به شرح زیر است:

  • تزئینات داخلی و خارجی خودرو
  • دستگیره در
  • دسته صندلی
  • میز

فرایند بازیافت پت

اولین قدم در فرایند بازیافت، جمع آوری پت های بازیافتی است. پس از جمع آوری پت های ضایعاتی و انتقال آنها به کارخانه، نوبت خرد کردن آنها است. این محصولات توسط آسیاب خرد می شوند. در فرایند خرد شدن پولک هایی متولد می شوند که قابل تبدیل به گرانول هستند. گرانول حاصل پس از ضدعفونی شدن و شستشو به عنوان ماده اولیه به کارخانجات تولید الیاف مصنوعی، لوازم خانگی و ... منتقل می شود. مواد ضایعاتی به صورت خام حتی به کشورهای دیگر صادر هم می شود.

سرمایه گذاری در بازیافت بطری های پلاستیکی

خرید و فروش بطری های پلاستیکی برای سرمایه گذاری در حوزه ی پت بازیافتی و تبدیل آنها به پرک پت (پلیمر سبز) و در نهایت تولید گرانول نیازمند شرایط خاصی است. اگر می خواهید گرانول و الیاف پلی استری را با ظرفیت ۵۰۰ هزار کیلوگرم در سال تولید کنید، ابتدا به زمینی با مساحت تقریبی ۶ هکتار نیاز دارید. توجه داشته باشید انتخاب مکان زمین بسیار مهم است. مکان انتخابی شما باید به گونه ای باشد که به لحاظ هزینه های حمل و نقل برای شما صرفه اقتصادی به همراه داشته باشد. زمین مورد نظر برای سرمایه گذاری باید دارای سه بخش باشد:

  • سالن تولید
  • مجموعه اداری، نگهبانی و خدماتی
  • فضای آزاد

برای سودآوری در این زمینه به تجهیزات و ماشین آلات هم نیاز است. برآوردها نشان می دهد، قیمت تمام شده تجهیزات چیزی در حدود ۲۱۰ میلیون تومان خواهد بود. ( قیمت ها تقریبی است و نوسانات دنیای اقتصاد در قیمت گذاری ها باعث عدم ثبات بازار می شود) برای این کار به نیروی انسانی هم نیاز دارید. شما در این طرح می توانید برای ۲۰ نفر شغل ایجاد کنید. به طور کلی برای راه اندازی این طرح سرمایه ای در حدود ۹۵۰ میلیون تومان نیاز است. برای به بار نشستن نهال نوپای بازیافت پت بازیافتی صبور باشید. گفته می شود پس از گذشت ۳ سال سرمایه شما به شما باز خواهد گشت و به راحتی می توانید سودآوری داشته باشید.

سرمایه گذاری در بازیافت بطری های پلاستیکی

مزایای بازیافت پرک پت

گفتیم پت های بازیافتی پس از جمع آوری و خرد شدن توسط آسیاب به پولک های ریزی تبدیل می شوند. نام این پولک ها پرک پت است. پرک های پت با نام پلیمر سبز نیز شناخته می شوند. بازیافت پت بازیافتی مزایا ی زیادی برایمان به ارمغان آورده است:

مزایای زیست محیطی:

از آنجا که این محصولات غیرقابل برگشت به طبیعت هستند، دفع آنها به همراه زباله ها می تواند خسارات جبران ناپذیری به محیط زیست وارد کند. بازیافت این محصولات اما باعث می شود دامان طبیعت از این مواد تجزیه نشدنی پاک بماند.

مزایای اقتصادی:

با توجه به تولید پلیمر سبز در فرایند بازیافت و استفاده از آن به عنوان ماده اولیه بسیاری از صنایع، از واردات بی رویه برخی مواد اولیه پلی استری جلوگیری می شود و چرخه اقتصادی داخل کشور رونق بیشتری می گیرد.

مزایای کارآفرینی:

در صورت دایر شدن کارخانه های بازیافت پت، می توان برای چند نفر از هموطنانمان شغل ایجاد کرد و در اشتغال زایی سهمی هر چند کوچک را ایفا کرد.

فروش گرانول

تولید محصولات پرک و گرانول بازیافتیگرانول بازیافتی,پلاستیک بازیافتی,خرید گرانول,تولید انواع گرانول,انواع گرانول بازیافتی,تولید انواع گرانول,خرید پرک پت هات واش,فروش پرک پت هات واش,خرید پت بازیافتی,...
ما را در سایت تولید محصولات پرک و گرانول بازیافتی دنبال می کنید

نویسنده : آرزو آخوندزاده بازدید : 127 تاريخ : يکشنبه 8 تير 1399 ساعت: 19:41